Tandlæge ESBJERG

Implantater hos tandlæge i Esbjerg

Implantater i Esbjerg

Går du og overvejer om du skal have et tandimplantat, så kan du her læse mere om, om det måske er noget for dig.

Et tandimplantat er til alle der mangler en tand eller måske endda flere tænder. Et implantat kan også være en god idé, hvis du har en protese der har svært ved at sidde sikkert fast i munden.

Din tandlæge i Esbjerg er specialist i implantater
Når du går til tandlæge i Esbjerg hos en af vores anbefalede tandimplantat-tandlæger, så kan du være helt tryg. Alle de tandlæger vi har tilknyttet har alle bred erfaring med tandimplantater. Alle tandlæger har certifikater og uddannelser, så de kan genskabe dine flotte tænder, som du mangler.

Skal du have lavet et tandimplantat er du velkommen til at kontakte os. Vi planlægger altid en tandimplantat-behandling sammen med dig og vores dygtige tandlæger sørger altid for, at du er velinformeret og tryg under hele forløbet.

Hvad er et tandimplantat?

Et implantat er en erstatning for en eller flere tænder i munden. Det kan både være i over- og undermunden. Mangler du en eller flere tænder, så kan du få lavet et tandimplantat, hvilket vil sige, at tandlægen indsætter en kunstig tandrod.

Den kunstige tandroden, fungerer præcis som en almindelig rod. Den sættes fast i knoglen i kæben. Tandroden har en form som en skrue i toppen, som normalt er 3-5 mm tykt og 8-16 mm langt.

Efter at implantatet er opereret ind i kæbeknoglen vil implantatet vokse sig sammen med knoglen. Det tager normalt et par måneder. Herefter sætter tandlægen en porcelænskrone fast ovenpå på implantatet, så det ligner en helt almindelig tand.

Hvis du mangler flere tænder, så kan tandlægen foreslå at du får en  implantatbro eller en helprotese, hvor tandlægen sætter mellem 2 og 4 implantater i kæben som via tryklåse holder protesen fast.

N

Formålet med et tandimplantat

Med et tandimplantat får du pæne tænder, der kan tygge perfekt.

N

Langtidsholdbare Implantater

Undersøgelser viser, at de fleste implantater holder sig 100% efter 10 år.

N

Planlægning af implantat

Selve indsættelsen af implantat tager under en time. Men kronen kan først komme på, når implantatet sidder fast i knoglen efter 3 måneder.

Overvejer du et tandimplantat?

Find tandlæge her

Bestil tid til et tandimplantat

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Sådan får du et tandimplantat

Inden du kommer igang med at få et tandimplantat, skal du til en forundersøgelse og have taget røntgenbilledder. Du vil også have en samtale med en tandlæge, der fortæller dig om forløbet med implantatbehandlingen. Samtidigt får du en recept på antibiotikum, som du kan hente på apoteket. Det er vigtigt, at du tager antibiotikum før du bliver opereret.

På dagen, hvor du skal opereres, vil tandlægen lægge en smertefri og 100% effektiv bedøvelse. Med lokalbedøvelsen kommer du ikke til at mærker smerter. Herefter skylles munden flere gange i Klorhexidin.

Når selve implantatoperationen starter, starter tandlægen med at lave et lille snit i tandkødet, så det kan rykkes til siden. Nu er et lille stykke af knoglen blottet, akkurat så tandlægen kan se hvor implantatet skal sidde. For at få implantatet til at sidde, borer tandlægen et par gange i knoglen.

Nu skal tandlægen skrue implantatet fast. Dette gøres i kæbeknoglen og herefter sidder implantatkraven i perfekt niveau med den øvrige knogle. Til sidst kommer der en lille dækskrue ned i implantatets indre skruegang. Til sidst skylles området hvor du er blevet opereret og tandlægen lægger nogle fine sting, der sikrer at dit tandkød heler fint op igen.

Inden du går hjem fra tandlægen, skal du have information og vejledning om, hvad du skal gøre efter operationen. Tandlægen vejleder i at holde rent i mundhulen og det vigtigt efter en implantatbehandling. Du får smertestillende medicin med hjem, sammen med klorhexidin, som du skal skylle med cirka 6 gange om dagen i minimum omkring en uge.

Efter tandimplantat operationen

Det er helt normalt, at opleve lidt smerter og spædninger efter operationen, men det er sjældent mere end de første par dage og ikke andet en ømhed. Når implantatet er opereret ind i kæben, er det helt naturligt, at der er lidt spændinger, med det fortager sig hurtigt.

Cirka 1 uge efter implantat-operationen skal du have fjernet stingene. Dem tager tandlægen sig af, at fjerne og det går hurtigt. Du skal kun påregne 10-15 minutter til dette besøg. Tandlægen kontrollerer samtidigt at helingen i munden foregår som den skal. Har du fået implantatet lavet i overmunden er helingstiden normalt på cirka 6 måneder. Er implantatet i undermunden er helingsperioden på 3 måneder.

Efter helingsperioden indkaldes du til en ny og meget lille operation. Denne gang starter tandlægen med, at åbne til implantatet, som nu vil være dækket af slimhinde.

Tandlægen påsatte en dækskrue på implantatet, inden du blev sendt hjem sidste gang. Dette fjerner tandlægen igen og tandlægen skruer en tandkødsformer ned i implantatet. Det er en type metalcylinder, der sidder i implantatet og går ud igennem slimhinden. Denne proces gør, at din nye tandkrone eller tandbro får et tandkød, der slutter flot og tæt til porcelænskronen.

2 uger efter skruer tandlægen tandkødsformeren af. Tandlægen tager et aftryk til den nye krone eller bro du skal have på. Cirka 7-14 dage efter er den nye bro eller krone klar til at komme på. Så snart kronen eller broen er sat fast på implantatet, kan den bruges som var det dine egne tænder.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om tandimplantat

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om implantater. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Velkommen hos din lokale tandlæge i Esbjerg