Tandlæge ESBJERG

Effektiv tandretning

Få dit drømmesmil igen med vores effektive og skånsomme tandretning. Mulighed for behandling med de populære de gennemsigtige reguleringsskinner, der er næsten helt usynlige så de færreste vil se, at du har skinner på tænderne. 

Tandretning – hos tandlæge i Esbjerg

Drømmer du om helt perfekte tænder og synes du, at du har skæve tænder i munden, så kan det være en god idé at tage en tandlæge med på råd og få dem rettet op dem med en tandretning.

En tandretning hos tandlægen foregår ved, at du får en skinne eller en tandretningsbøjle på tænderne. Det er vigtigt, at denne skinne eller bøjle er lavet præcis til at rette de skæve og trangstillede tænder i din mund.

Med trangstillede tænder menes der, at de står for tæt sammen på grund af pladsmangel inde i munden. Denne pladsmangel gør, at tænderne ikke står ordentligt på række.

Men det kan en tandretning hjælpe på. Med en tandretning kan tænderne komme på sin plads og en behandling vil typisk vare mellem 6 til 16 uger.

Sådan foregår en tandretning

Der er flere forskellige måder, at få lavet en tandretning på. Ovenikøbet med flere forskellige skinner og bøjler.

Taler du med tandlægen om en tandretning vil du typisk få anbefalet at få rettet dine tænder med en af tre muligheder: Tandbøjle, LiteWire eller Inman Aligner.

Tandretning er en 100% sikker og særligt skånsom måde, at rette tænderne på og få dem flotte lige. Under hele tandretningen sidder tænderne sidder fast i kæbeknoglen – og ved, at tænderne udsættes for et konstant tryk på den ene side eller i en bestemt retning, flyttes tænderne ligeså langsomt.

Tandretning med bøjle er en langsom med også sikker behandling. Behandlingstiden varierer alt efter hvilken metode tandlægen bruger og hvor stort omfang af tandretningen.

Som udgangspunkt tager små eller mindre tandretninger mellem 1 og 3 måneder. Lidt større tandretninger tager omkring 6 til 12 måneder. Skal du have en lidt større tandretning, tager det typisk mellem 1 og 2 år.

 

Skal du have rettet dine tænder?

Find tandlæge her

Bestil tid til tandretning

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Tandretning med LiteWire

Er du voksen og vil du gerne have en næsten usynlig tandbøjle til at rette dine forreste tænder, så er LiteWire en god løsning for dig.

LiteWire tandbøjlen er god til at rette:

  • Et mellemrum mellem fortænderne
  • Skæve eller roterede fortænder
  • Trangstillede fortænder

Ender du med, at bruge LiteWire tandbøjle til at rette dine fortænder, får du et pænere smil og du vil nemmere kunne holde din mund og tænder sunde. Til at starte med tager tandlægen et aftryk af dine tænder og får LiteWire-bøjlen speciallavet til dig, så bøjlen kan sidde fast på dine fortænder.

Selve tandretningen sker ved, at bøjlen trykker på dine tænder i den retning, som tandlægen har sat den til. Forskellen på den klassiske ‘togskinne’-bøjle og LiteWire er, at LiteWire-bøjlen er næsten usynlig.

En kosmetisk tandretning med LiteWire tandbøjlen tager normalt omkring 6 måneder. Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til tandretning hos din tandlæge i Esbjerg.

Tandretning med Inman Aligner

Det kan være, at din tandlæge anbefaler en tandretning med Inman Aligner. Hvis det er tilfældet, så får du en aftagelig tandbøjle, som retter fortænderne i over- eller undermunden.

En tandretning med Inman Aligner er helt unik ved, at tandbøjlen retter tænderne på meget kort tid. Det tager kun cirka 1 til 3 måneder. Tandbøjlen koster under halvdelen af en almindelig tandretning.

Det vil være muligt at se tandbøjlen, når du smiler og du kan også risikere at komme til at lespe en smule imens du har tandbøjlen på.

Har du et vigtigt møde, en fødselsdag eller et andet socialt arrangement – kan du altid tage tandbøjlen ud. Du skal blot vide, at bøjlen udelukkende virker, når du har den på. Derfor er det en god ide, at bære tandbøjlen i minimum 12 til 16 timer i døgnet.

Ligesom ved alle andre former for tandretning, yder Sygeforsikringen Danmark tilskud til tandretningsbehandling med Inman Aligner.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om tandretning

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om tandretning. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Velkommen hos din lokale tandlæge i Esbjerg