Tandlæge ESBJERG

Paradentose behandling som er skånsom

Smerter i tandkød og blod ved tandhalsen når du børster tænder er et tydeligt tegn på, at du kan have tandkødsbetændelse eller paradentose, som kræver behandling hos din tandlæge. Vi udfører en skånsom paradentosebehandling med laser, så du slipper af med smerterne. 

Paradentose – er en tandsygdom

Paradentose er en tandsygdom, der opstår, når bakterier samles på overfladen af ​​tænderne og i tandkødet.

Bakterier i tandkødet forårsager en betændelsestilstand i tandkødet, og det er det vi kalder for tandkødsbetændelse. Rødt, hævet og meget ømt tandkød er gode tegn på tandkødsbetændelse – og tandkødsbetændelse er paradentose.

Hvis du får paradentose er du i risiko for, at danne tandkødslommer, som er nogle dybe hulrum mellem tandkødet og tænderne. Paradentose er en alvorlig tandsygdom, der kan føre til tab af tænder.

Paradentose kan behandles af en tandlæge. Behandling af paradentose kræver, at du efter behandling bruger tandtråd og gerne en speciel tandbørste.

Paradentose er tandkødsbetændelse

Paradentose er et angreb af bakterier i knoglen, som dine tænder sidder fast i. Blandt andet derfor er paradentose anset som værende en meget alvorlig og farlig tandsygdom.

Paradentose kan forårsage løse tænder og skal altid behandles af en professionel tandlæge, med erfaring i paradentose. Når paradentose først kommer frem, er det en type tandkødsbetændelse som gør dit tandkød bliver meget ømt, rødt og blødende.

N

Paradentose skal altid behandles

Betændelse i munden skal altid behandles og paradentose er betændelse i en knogle i munden.

N

Paradentose er et angreb

Sørg altid for at få en tandlæge til at kigge på din mulige paradentose.

N

Opdag paradentose i god tid

Hold øje med dit tandkød. Sidder det tæt og stramt omkring tænderne, er der ikke synlige tegn på paradentose.

Lider du af paradenstose?

Find tandlæge her

Bestil tid til behandling for paradentose

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Hvis du får paradentose

Det kan være meget alvorligt, at få paradentose. Du risikerer, at tabe dine tænder, hvis ikke du bliver behandlet. Derfor skal du søge tandlæge med det samme.

Du kan også få andre tandsygdomme, som for eksempel huller i tænderne (caries) eller betændelse i tandkødet (periodontitis) – hvis du ikke får behandlet din paradentose.

Under normale omstændigheder behandler alle professionelle tandlæger paradentose.Din personlige behandling afhænger af, hvor fremskredent din tilstand er. I svære tilfælde, kan det blive nødvendigt at fjerne tandsten eller tandkødslommer.

I andre tilfælde kan det være nødvendigt at få en rodbehandling eller tandudtrækning. Tandlægen kan også anbefale en tandbørste med et særligt børstehoved, der kan nå de dybere dele af tandkødet.

For at undgå paradentose, er det vigtigt at børste tænderne hver dag og bruge tandtråd. Det er også vigtigt at undgå rygning og at drikke alkohol, da disse kan forværre tilstanden.

Paradentose behandling

Hvis du mistænker, at du kan være ramt af paradentose – er det vigtigt at du hurtigst muligt får undersøgt dine tænder og tandkød hos tandlægen.

Ved starten af en paradentosebehandling, fjernes eventuelt tandsten og bakterier fjernes i tandkødslommen. På dén måde sikres det, at dine tænder ikke mister mere fæste. Det vil sige, at mest muligt tandkød holder fast i tanden.

Har du meget ømt og sart tandkød, kan tandlægen lægge en lokalbedøvelse, så du ikke har smerter i området hvor tandlægen arbejder.

Din tandlæge vil altid kunne instruere og lære dig hvordan dine tænder holdes bedst rene og hvilke hjælpemidler som vil hjælpe dig. På den måde kan du sikre dig, at paradentosen ikke udvikler sig yderligere og bliver værre.

Har du paradentose eller har du tidligere haft sygdommen er det vigtigt, at du kommer regelmæssigt til tandeftersyn og får kontrolleret dine tandkødslommer. Din tandlæge vil også foreslå dig, at få taget røntgenbilleder, der kan vise hvor fremskreden paradentosen er.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om paradentose

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om paradentose. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Velkommen hos din lokale tandlæge i Esbjerg