Tandlæge ESBJERG

Vi er specialister i plastfyldninger

Plastfyldninger er det naturlige førstevalg hos Tandlæge Esbjerg, når du skal have lavet et hul i en tand. Plastfyldninger er det helt rigtige valg, da fyldningerne kan lave i en farve, der passer perfekt til tandens naturlige farve. 

Plastfyldninger – giver et flot smil

En plastfyldning er en type tandfyldning, der er lavet af plastik.

I langt de fleste plastfyldninger vi kender i dag, er lavet af en blanding af kunststoffer, der kaldes komposit. Måske du kan huske de gamle amalgamfyldninger, som blev meget brugt i gamle dage. Plastfyldninger er ikke så holdbare som dem, men de er meget mere naturlige og pæne.

Plastfyldninger bruges på alle tænder og næsten altid på fortænderne, hvor de er synlige.

N

Sådan ser plastfyldning ud

Udformes altid, så det ligner en almindelig tand

N

Naturligt smil

Plastfyldninger matcher de andres tænders naturlige farve

N

Plastfyldning der holder

Plastfyldninger i slidstærk materiale

Sådan fungerer en plastfyldning

Hvis du har fået et hul i tænderne, borer tandlægen hullet ud og lægger en plastfyldning. Det foregår ved, at plastfyldningen udvider og forstærke tandens struktur, så den er mere holdbar. Dermed er den mindre tilbøjelig til at knække.

En plastfyldning forsegler tanden, så bakterier ikke kan komme ind i tanden og give flere huller (caries) eller andre problemer. Plastfyldninger er ikke helt så holdbare som de gammeldags amalgamfyldninger, men de er meget flottere og mere naturlige.

Plastfyldninger forsegler tænderne, så de er mindre udsatte for caries, såsom bakker og riller.

Plastfyldninger er ikke helt så holdbare som amalgamfyldninger, men bliver alligevel foretrukket af de fleste patienter, fordi de er pænest.

Plastfyldninger kan være en mere holdbar behandling for visse patienter, såsom dem der har en tendens til at bryde eller knække tænder.

Få lavet plastfyldning i dag

Find tandlæge her

Bestil tid til Plastfyldning

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Plastfyldninger og de mange fordele

Der kan være mange overvejelser omkring hvilken type fyldning du skal have. Selvom der i langt de fleste tilfælde vil blive valgt en plastfyldning, fremfor en traditionel amalgam-fyldning.

Med en plastfyldning får du langt bedre binding til den eksisterende tand og samtidigt stilles der færre krav til tanden. Med den gammeldags sølvfyldning, som ikke binder nær så godt, skal der bores væsentligt mere i tanden.

For at få plastfyldningen til at ligne de andre tænder, bliver den nemt udformet, så den har et naturligt look. Det er sammenligningen med de andre tænder der gør, at mange patienter foretrækker en plastfyldning fremfor amalgam-fyldning.

Med en plastfyldning får du en fyldning med samme nuance og farve som tanden der sidder lige ved siden af. Derudover er den også lavet af særligt slidstærkt materiale. Plastikken der bruges i en plastfyldning er iøvrigt fuldstændig ugiftigt for patienten, hvilket er altafgørende.

En plastfyldning som reparation på et hul i tanden er en langtidsholdbar løsning.

Ganske få ulemper ved at få en plastfyldning

Der er virkelig mange gode grunde til at foretrække og vælge en plastfyldning fremfor alle andre muligheder, hvis du er så uheldig at få et hul i tænderne.

Og selvom mange hellere vil have et naturligt look og dermed en  plastfyldning, så er der også nogle enkelte ulemper ved plastfyldninger, og dem er det også vigtigt at du, som patient hos tandlæge, er vigtigt at være opmærksom på.

For eksempel kan en plastfyldning lettere blive misfarvet, end de gamle klassiske amalgam-gyldinger. Du kan få en let farvning af fyldningen ved eksempelvis daglig rygning og kaffedrikning. Det betyder selvfølgelig mindre, for udseendet hvis plastfyldningen sidder i en kindtand inde bagved.

Fyldningen lavet i plast kan ikke bruges til at restaurere større tandeffekter, som for eksempel større tandfrakturer eller meget store huller. Hvis du er så uheldig, så vil tandlægen anbefale en kronebehandling.

Valget mellem disse muligheder bør altid blive professionelt vurderet af en tandlæge.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om plastfyldninger

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om plastfyldninger. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Velkommen hos din lokale tandlæge i Esbjerg