Tandlæge ESBJERG

Vier specialister i tandkroner

Få helt naturlige og holdbare tandkroner på blot én dag i Esbjerg med den enestående Cerec-teknologi. Du sparer tid og kan nøjes med et enkelt tandlægebesøg. Det er samtidig en mere skånsom behandling, da vi ikke sliber så meget af tanden som ved traditionelle kronetyper.

Kronebehandling hos tandlæge i Esbjerg

Når du skal have en krone på en tand, kan du vælge imellem flere forskellige typer af tandkroner. En af de mest brugte kroner er Metalkeramiske kroner (MK). Tandlæger bruger også fuldkeramiske kroner og guldkroner.

Hvis du skal bruge en tandkrone til en fortand, kan det være en fuldkeramisk krone der skal bruges. Fuldkeramiske tandkroner giver et superflot resultat med et virkelig pænt udseende.

Metalkeramiske kroner og guldkroner er meget stærke og enormt gode, rent mekanisk. De bruges rigtigt meget herhjemme i Danmark..

Men det er dog mest fuldkeramiske kroner, tandlægerne bruger i dag og det skyldes blandt andet, at teknologien og udviklingen af fuldkeramiske kroner har gjort, at de næsten har samme slidstyrke og holdbarhed i kindtandsregionen, som de øvrige kroner.

Hvad er en tandkrone?

Langt de fleste kroner som tandlæger bruger er udformet som en lille hat, der slutter helt tæt omkring den tilbageværende del af tanden. En tandkrone er en erstatning for en naturlig tands krone. 

I nogle tilfælde kan der være udfordringer med den tilbageværende del af din tand. Det kan være, at der simpelthen ikke er nok tand tilbage til at opnå en sikker forankring. Så kan kronen ikke sidde godt nok fast og så skal resterne af tanden da bygges op i enten plast eller metal. Opbygningen er oftest fremstillet med stiftforankring og kaldes da en stiftopbygning.

N

Tandkrone der holder i mange år

Typisk holder en kronebehandling i 10-15 år.

N

Tid til tandkronebehandling

Det tager cirka 45-60 minutter at få lavet en tandkronebehandling

N

Bedøvelse ved tandkronebehandling

Der er ikke smerter forbundet med en behandling af tandkrone. Du bliver bedøvet med lokalbedøvelse.

Brug for en tandkrone?

Find tandlæge her

Bestil tid til behandling af krone

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Få en tandkrone, der ligner de andre tænder

Det vigtigste for os patienter, når vi skal have en ny tandkrone – er, at den porcelænskrone som vi får på – ligner de andre tænder vi har. Vi vil ikke kunne se, at vi har fået lavet et ny krone. Derfor er tandkroner lavet i hvidt porcelæn, og det er tandlægens opgave, at få den til at passe i samme nuancer som dine eksisterende og naturlige tænder.

Når først tandkronebehandlingen er lavet, skal man ikke kunne se forskel. Det kan man heller ikke. Den nye tandkrone vil sidde ligeså fint blandt de andre tænder og når kronen er cementeret fast, vil den kort efter føles som en helt almindelig tand.

Hvis din tandkrone er en metalkeramisk krone vil den være lavet på et fundament af metal. Det kan også være en fuldkeramisk krone, som er lavet i rent porcelæn. 

Spørg endeligt din tandlæge til råds om din nye tandkrone. Du kan allerede ved den første konsultation høre meget mere om forskellen på porcelænskronerne.

Er en tandkrone holdbar i længden?

Ja, bestemt. Langt de fleste porcelænskroner holder i flere årtier.

Det kommer dog lidt an på, hvor meget du slider på dine tænder. Derfor kan man ikke sige en præcis levetid på porcelænskronerne. Udover slid på tænderne, så kommer det også lidt an på pleje og almindelig mundhygiejne.

Før i tiden – Inden vi fik porcelænskroner i Danmark – brugte de danske tandlæger guld eller andre former for plomber til at fylde tænderne ud. Grunden til, at det blev gjort med andre typer plomber var, at det gjaldt om at undgå yderligere skade på tænderne.

Desværre havde det bare den bivirkning, at det var meget tydeligt at se. Det har du uden tvivl selv set, når en person har en fortand lavet i guld. Det er der stadig nogle der vælger, men vi har nu fået muligheden for at lave flotte porcelænskroner, der ligner de andre tænder.

Får du lavet en porcelænskrone, vil tandlægen matche de andre tænders nuancer og det vil ikke være til at se for andre mennesker.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om tandkroner

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om tandkroner. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Velkommen hos din lokale tandlæge i Esbjerg